آموزش طرز تهیه خورش فسنجان و اصول پخت فسنجون مجلسی و خوشمزه
انتشار: اسفند 14، 1401
بروزرسانی: 22 آذر 1404

آموزش طرز تهیه خورش فسنجان و اصول پخت فسنجون مجلسی و خوشمزه

آموزش طرز تهیه خورش فسنجان و اصول پخت فسنجون مجلسی و خوشمزه

اگر رب انار شما خیلی ترش نیست میتوانید شکر را حذف کنید ولی اگر دوست دارید خورشت شیرین تر باشد مقدار بیشتری شکر اضافه کنید. در این دستور تهیه کامل، ترفند روغن انداختن گردو و پختن یک خورشت فسنجان جا افتاده عالی را به صورت مرحله به مرحله خواهید دید. برای اینکه خورش فسنجان را با گوشت اردک یا غاز تهیه کنید فقط کافیست گوشت مرغ را از دستور بالا حذف کرده و گوشت اردک را جایگزین کنید.

  • نکته دیگه اینه که اضافه کردن شکر رنگ فسنجان رو به قهوه ای تیره و سیاهی میبره.
  • سپس آلو بخارایی ها را اضاف کنید، چند بار هم بزنید و زیر شعله را کم کنید و در قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا به مدت 45 دقیقه به خوبی با هم بپزند.
  • وقتی گوشت قلقلی ها پخته شوند روی آب می آیند و آن وقت می توانید با احتیاط خورشت را بهم بزنید.
  • مهم ترین موضوعی که در مورد دستور پخت فسنجون رشتی با اردک وجود دارد این است که گوشت اردک به زمان بیشتری برای پخت نیاز دارد.

۱- حتما گردوها را با آب بسیار سرد مخلوط کنید تا به گردوها شوک وارد شده و روغن درون گردوها ازاد شود. آب را از همان ابتدای کار زیاد نریزید بلکه کم کم و در طی مراحل پخت اضافه کنید. بعد از سه چهار دقیقه تفت دادن گردو و پیاز، رب انار را اضافه کنید و مجدداً چند دقیقه تفت بدهید. یکی از خورش (خورشت)های اصیل ایرانی خورشت فسنجان است که با گردوی چرخ کرده تهیه میشود. دوم اینکه گردوها کهنه نباشند یعنی سالیان زیادی از خشک شدن آنها نگذشته باشد. هر زمان خواستید برای فسنجان گردو بخرید ، مغز گردو را بین دو انگشت خود فشار دهید و خرد کنید اگر دست تان کمی چرب شد ، آن گردو برای پخت فسنجون مناسب است.

فوت و فن های به روغن افتادن خورش فسنجان مرغ مجلسی

برای اینکه این خورش خوشمزه شود به شما پیشنهاد می کنیم یک سوم پیمانه مغز پسته ی آسیاب شده نیز به خورشت خود بیافزایید. همچنین رب انار را کم کم به قابلمه اضافه کنید تا رنگ لعاب خورشت شما بهتر شود. برای طعم بهتر این خورش می توانید از دو قاشق غذاخوری روغن گیاهی استفاده کنید. همچنین یک قاشق غذاخوری رب گوجه نیز برای رنگ بهتر می توانید به خورش اضافه نمایید.

فسنجون با گوشت تکه ای

در این مدت زمان هر از گاهی باید خورشت را هم بزنید و در قابلمه را نگذارید. چون اردک دیرتر می پزد، رب انار را نیم ساعت مانده به خاموش کردن شعله گاز به خورش فسنجان اضافه کنید. رب انار و ۱ قاشق دیگر زعفران دم کرده را اضافه کنید و بعد از ۳۰ دقیقه شعله گاز را خاموش کنید.

طرز تهیه خورش فسنجان

در این مرحله که به خوبی مواد با هم تفت داده شدند، آب نیمه جوش (50 درجه سانتی گراد) را به اندازه ی داخل قابلمه بریزید که روی مرغ ها را بپوشاند. سپس آلو بخارایی ها را اضاف کنید، چند بار هم بزنید و زیر شعله را کم کنید و در قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا به مدت 45 دقیقه به خوبی با هم بپزند. رب اناری که در این خطه از ایران به کار می رود، از انار جنگلی یا ترشه انار است و از همین رو فسنجان گیلانی ترش تر و تقریبا به رنگ سیاه درمی آید. اهالی گیلان خورشت فسنجان را با همین رنگ و مزه تهیه و نوش جان می کنند یا اگر بخواهند طعم ملس داشته باشد، از قیسی استفاده می کنند. فسنجان گیلکی اغلب در گمج طبخ می شود که یک نوع ظرف سنتی و سفالی در گیلان است. سه تا چهار لیوان آب سرد به محتویات قابلمه اضافه و حرارت را زیاد کنید تا جوش بیاید.